Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

COVID-19// SJU SLATINA-PRIMA LINIE: 235 MEDICI ȘI 870 ASISTENȚI!

24. martie. 2020

Realitatea acestor zile este că numărul de infectări cu noul virus va crește exponențial în perioada următoare. Bilanțul persoanelor infectate la nivelul județului Olt este azi unul care dă speranță. Dă speranța că nu ne vom confrunta cu situația din alte județe ale țării(vezi Suceava!), iar dacă recomandările autorităților vor fi respectate cu strictețe, dacă #stațiacasă și #fițiresponsabili nu vor rămâne doar niște haștaguri banale, atunci șansele ca acest moment să fie depășit cu bine, fără victime, cresc simțitor. Cu cât numărul cazurilor care vor necesita îngrijire medicală va crește, cu atât sistemul medical va fi mai solicitat. Ori, așa cum o arată prezentul, nu doar din România ci și din celelalte țări unde pandemia a luat mii de vieți, niciun sistem nu poate fi pregătit pentru un flux atât de mare de pacienți.

Prima linie spre care se îndreaptă azi toate privirile, în mâinile cărora azi stă viața multora dintre noi, se află la datorie. Cu toate riscurile!

”ARMATA” de la la Spitalul Județean de Urgență Slatina are la acest moment aproximativ 235 de medici, 870 de asistente, 150 infirmieri și 50 de brancardieri! Aceștia sunt toți, în mâinie lor ne este sănătatea. Ei asigură asistența medicală în spitalul care deservește un județ întreg.

Chiar dacă, așa cum spuneam mai sus, Oltul pare azi un județ încă sigur, tensiunea deja începe să se resimtă în spital. Sunt expuși la risc! Își asumă riscul. Sunt acolo ca să țină piept acestei epidemii dar, soldații din linia întâi au nevoie de suport!

Print

One thought on “COVID-19// SJU SLATINA-PRIMA LINIE: 235 MEDICI ȘI 870 ASISTENȚI!

  1. Foarte adevarat! Dar pentru a fi buni luptatori au nevoie de o organizare foarte buna, de proceduri foarte clare, triaj, transport, carantinarea personalului contaminat ( nu acasa, la domiciliu. Paradoxal, cei care vin din afara sunt carantinati obligatoriu ca sa nu contamineze, dar cadrele medicale pot sa isi contamineze membrii familiei!!! Noaptea mintii!) si nu in ultimul rand, echipamente si dispozitive medicale!!! In rest, mult calm si profesionalism! Acum se vad managerii adevarati, medicii care stau in fata si motiveaza, incurajeaza intregul personal medical!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!