FRAȚILOR, VOI STRÂNGEȚI RÂNDURILE, LA MOȚIUNE JOACĂ STĂNESCU!

Scena politică devine de fiecare dată mai interesantă atunci când niște unii actori(politici) prind gustul jocului dublu și acționează în consecință. Când mulți se așteptau ca Paul Stănescu să fii înțeles ceva în urma ședinței de vineri de pe Colegiul de Nord, în sensul că este obligat prin natura funcției în care l-au ales și prin cecul în alb de care a beneficiat în toți acești ani să apere interesele primarilor și să se lupte ca aceștia să realizeze proiectele promise electoratului, Stănescu a luat-o în sens… invers. N-a mers cu jalba în proțap la liderii de la centru- nici n-avea de ce, informația a zburat ca gândul de la Olt până în Kiseleff nr.10- s-a oprit la o mică… șuetă! Pentru că nu asta e prioritatea lui Stănescu mai ales în aceste zile de foc. Ce-l arde acum mai tare e soarta moțiunii de cenzură de care atârnă și drumul lui(n.n.e tot la cotitură, tot acolo, o așteaptă pe Dăncilă!). La întâlnireaa de la Olt, când le-a trasat targhetul pentru prezidențiale a uita să le spună celor prezenți în sală cum a decurs spre exemplu întâlnire cu Ludovic Orban. Cu siguranță mulți ar fi fost interesați să afle despre disponibilitatea sa declarată la acea întâlnire de a contribui la succesul moțiunii. Declarat(în dos nu public!) dispus să intervină în situație de urgență! Garanție în acest sens? Fără garanție! Doar joc la două capete(n.n. așadar, gâsculițe, stați în posturi, nu ieșiți cu ode!), de va fi cu succes la moțiune să se țină cont de faptul că și-a arătat toată disponibilitatea, ba chiar ar fi fost dispus să-și pună în cap tot partidul și chiar să fie făcut tradător. Dacă pică, pică tot, se jură pe roșu că sunt pure intoxicări(presa răutăcioasă!), că el abia dacă îl cunoaște pe Orban de la televizor(n.n. mai multe detalii de la discuție posibil să fii reținut primarul din Voluntari). Cacealma totală! Normal că e doar jucător. amator nu profi- chiar dacă uneori mai folosește și săgeți evitând să meargă personal la unele discuții, normal că nu-și închipuie cineva că Stănescu ar avea tupeul să se ridice din bancă în ziua votului și să ia în mână… bilele! Nici măcar Orban nu se duce după fentă deși nu e o pradă prea grea. La ”profi” s-ar încadra dacă la vot s-ar alinia în spatele său toți cei 6 parlamentari de Olt și ar merge să ridice bilele. Are și Firea dreptatea ei, păi dacă tot suntem ”negociatori” de ce nu începe fiecare cu ce are prin orgadă și abia apoi vedem ce-om mai racola de la alții. Păi nu?! Sunt zile pline pentru liderul de la Olt. Cum mișună el de dimineața până seara nu o mai face altul. A căzut și perdeaua și nici n-a observat că totul a devenit… la vedere. E prea mare miza: rămâne pe undeva pe acolo sau se duce direct în fundul lăzii de gunoi a istoriei! Iar după el… potopul. Căci cu sufletul la gură așteaptă rezultatul ”negocierilor” dar mai ales al moțiunii și lupii tineri. O parte, căci între timp, cât Stănescu a fost ocupat cu ale lui prin Capitală, unii au decis să-și joace propria carte.

Însă, fără nici o grijă, toată baza în Oprescu! El chiar se lasă dus! Nu domne, el crede orbește până la capăt(chiar dacă la capătul drumului e prăpastia!) în cuvântul lui domn’ președinte. E pe baricade, a promis să facă scor la prezidențiale și se execută, nu aude, nu vede și mai ales nu crede nimic din ceea ce nu confirmă președintele. În plus, și accesul lui la informații e mult limitat, nu depășește nici granițele municipiului, poate doar până la Piatra și înapoi, așadar, cumva ar putea fi găsită o explicație a slugărniciei. Mai greu la Moț, chiar dacă nu pare… nu e ceea ce pare. Se sacrifică, s-a hotărât să-l lase pe nașu’ să piară pe mâna altora, el preferă să o facă pe barba lui! Și ca el, mai sunt și alții! Cum sugera cineva zilele acestea, e vremea să ne facem serios stocul de popcorn. Merită!

P.S. N-a existat un drept la replică mai așteptat ca acesta! Cu toată dragostea, domn’ președinte!(ori PSD Olt, ori CJ Olt sau chiar amândoi!) 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*