UPDATE APEL VÂLCOV: TERMEN NOU-17 SEPTEMBRIE!

Update// Următorul termen a fost stabilit pentru 17 septembrie!

Declarații în fața instanței de apel:

Bogdan Timofte se prevalează de dreptul la tăcere:” am dat declaratii si mentin declaratiile date, mă prevalez de dreptul la tăcere”

Minel Prina ”nu vreau să dau declarații, apelez la dreptul la tăcere”

Cristian Tomescu : da, vreau sa dau declaratii in aceasta cauza, la finalul procesului”

Și Darius Vâlcov anunță prin avocatul său că va da o declarație în fața instanței la finalul procesului.

CERE REJUDECAREA DOSARULUI!

• Avocat Vâlcov: cere punerea la dispoziție a suportului optic ce conține declarația lui Vâlcov din martie 2015 și vizionarea în ședința publică. Este vorba despre autodenunțul acestuia și încercarea de încheiere a unui acord de recunoaștere cu procurorul pe care ulterior, la ICCJ, la fond nu l-a mai menținut acuzând că a fost mințit de procurorul de caz și de Laura Codruța Kovesi.

• Avocat Vâlcov : Cere efectuarea unei expertize financiar contabile la firmele denunțătorilor și la hotelul lui Darius Vâlcov și-o introduce din nou în peisaj, ca și la Dolj în dosarul de luare de mită, pe fosta secretară Lorena. Cere și audiererea lui Berna. și reia solicitarea de pe fond cu audierea lui Vasile Blaga. La fond cererea i-a fost respinsă.

Procurorul DNA anunță că nu au probe noi, apelul vizând individualizarea pedepsei.

Minel Prina, inculpat în dosar, condamnat în primă înstanță la 4 ani şi 6 luni închisoare, prin avocat, o cerere de schimbare a incadrarilor juridice a infractiunilor, proba cu inscrisuri- adresa DNA si SRI pentru a vedea daca s-au strans probe in baza protocolului. Daca exista corespondenta intre cele doua institutii in acest caz. Cere adrese catre mai multe primarii unde firma lui Theodor Barna a avut contractre, daca au fost temporizari ale platilor facute catre firma acestuia. 27247/3/2015/a5- incheiere in dosarul 223/p/2014, dosar care a stat la baza denuntului facut de Barna, sa fie atasate mai multe incheieri. Adresa DNA pentru a se vedea stadiul disjungerilor din aceasta cauza, in special in cazul denuntatorilor din acest dosar. Cere expertiza financiara pentru firmele lui Barna pentru a vedea ce bani au intrat din contracte publice in firma.

Avocat Timofte: a colaborat din primul moment cu organele de urmărire penală si a facut si un denunt. Avem mai multe documente, privind starea sa de sanatate si de familie.

Avocat Vâlcov: invocă completurile de 3 nespecializate și cere rejudecarea de la zero. Cere efectuarea unei expertize financiar contabile la firmele denunțătorilor și la hotelul lui Darius Vâlcov și-o introduce din nou în peisaj, ca și la Dolj în dosarul de luare de mită, pe fosta secretară Lorena. Cere și audiererea lui Berna. și reia solicitarea de pe fond cu audierea lui Vasile Blaga

Știrea inițială: VÂLCOV NU S-A PREZENTAT LA APEL! NOI ÎNCERCĂRI DE TERGIVERSARE A PROCESULUI!

Al doilea termen în apelul lui Darius Vâlcov în dosarul în care pe fond a primit o condamnare de 8 ani închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția are loc azi la ICCj. Deși la termenul din 16 aprilie președintele completului a anunțat în sală de judecată că este singurul termen pe care instanță îl acordă pentru lipsă de apărare și angajarea unui avocat pentru Darius Vâlcov, marți, inculpatul și-a încercat din nou norocul solicitând o nouă amânare, avocatul acestuia fiind nemultumit ca doi dintre judecatorii care fusesera trasi initiat la sorti in acest complet au fost schimbati cu alti doi colegi, deoarece sunt in concediu de odihna. Mai mult, motivele de apel au fost depuse de inculpat chiar în această dimineață, motiv pentru care și rocurorul DNA a cerut un nou termen pentru a le studia motivele de apel depuse de Darius Valcov in aceasta dimineata. Inalta Curte vrea sa discute la acest termen probele propuse de inculpați, astfel, completul de 5 judecatori a decis suspendarea procesului pentru jumătate de ora, pentru ca procurorul DNA sa studieze motivele de apel depuse de Darius Valcov. Procesul urmează să se reia după ora 12. Inculpatul nu a fost prezent în sală la primul apel al dosarului.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*