PROCESUL LUI VÂLCOV DE LA GORJ, APROAPE DE FINAL!

Magistraţii Tribunalului Gorj sunt aproape de a finaliza dosarul în care consilierul premierului Dăncilă este judecat pentru instigare la dare și luare de mită. La termenul de săptămâna trecută s-a  încheiat audierea tuturor martorilor din rechizitoriu, ultimul adus cu mandat fiind Motorga Alexandru, fratele directorului SDN Slatina, cel care la înființarea SC Millenium Topografica(una din cele 3 societăți pe care Bărbulescu a primit ordin să le înființeze cu banii lui Vâlcov)  a deținut calitatea de administrator. S-a trecut la administrarea probele în apărare, fiecare dintre cei patru inculpați propunând câte doi martori în apărare. Instanța a stabilit ca la termenul următor, care este 4 iunie, să fie audiați jumătate dintre martorii propuși în apărare iar restul de patru să dea declarație în aceeași ședință în care vor fi audiați și inculpații. La acest din urmă termen și-a anunțat participarea, prin vocea noului avocat, soția lui Toni Greblă, și inculpatul Vâlcov, când poate va da o declarație sau… nu : ”Domnul Vâlcov o să vină la ultimul termen, când va da declarații. Declarația putea să o dea oricând, dar am zis să se epuizeze toate probele. Poate să nu o dea, dar la ultimul termen o să vină”.

În acest dosar, conform anechetatorilor, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice a decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Pe lângă Darius Vâlcov, au fost trimişi în judecată şi Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica şi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită, dar şi funcţionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*