Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

EMOȚII PENTRU PATROANA RUPIAH! SE APROPIE PRONUNȚAREA ÎN DOSARUL DE CORUPȚIE!

12. decembrie. 2018

Procesul în dosarul în care a fost trimis în judecată unul din fiderii consilierului Vâlcov, Rita Geanina Bobicu, administratorul firmei Rupiah,  pentru complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie se apropie cu pași repezi de o primă pronunțare. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Slatina iar la ultimul termen instanța a dispus ca la începutul anului, după ce toți inculpați care au solicitat să de-a declarații după ce toți martorii din probatoriu vor fi audiați, să vină la bară, apărătorii trebuie să-și pregătească concluziile.

Reamintim că în rechizitoriul de trimitere în judecată procurorii au reţinut faptul că ”Bobicu Rita Geanina, în calitate de reprezentant al SC Rupiah, parte a grupului de asociere ce a executat lucrările aferente contractului având ca obiect înfiinţare parc comunal în comuna Cungrea, a semnat situaţiile de plată, confirmând astfel executarea unor lucrări care în realitate nu erau efectuate, contribuind la comiterea faptelor de către inculpaţii Murguleţ Ion şi Alexe Dorel şi în consecinţă producând un prejudiciu bugetului local al UATC Cungrea şi implicit un folos nejustificat pentru SC Rupiah şi SC Cafmin, în sumă totală de 94.495”. Alături de constructori şi cei doi foşti primari ai comunei Cungrea au mai fost trimişi în judecată proiectantul, dirigintele de santier si responsabilul de lucrare.

Bobicu a preluat frâiele afacerii Rupiah în 2012, fiind unul din cei mai fideli interpuși ai lui Vâlcov, nici una din deciziile cu privire la societate nu le lua fără o consultare în prealabil cu acesta:,,În anul 2013, imobilul situat în municipiul Bucureşti, str. Stockholm nr. 16, cu preţul de 7,5 milioane lei, după ce în prealabil a avut acceptul inculpatului, dar şi achiziţionarea unei clădiri situată în centrul municipiului Slatina pe strada Lipscani. Pentru achiziţionarea acestui imobil, în cursul anilor 2011 sau 2012, când inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN deţinea funcţia de primar al municipiului Slatina şi-a dat consimţământul pentru cumpărarea respectivului imobil, precizându-i totodată martorei(Geanina Bobicu) că era o afacere bună întrucât în cursul anului următor centrul istoric al municipiului Slatina urma a fi reabilitat”.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!