Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PANADRIA LUI ADI BARBU RUPE GRANIȚELE! 11 MILIOANE DE EURO DINTR-O LOVITURĂ!

Adi Barbu a depășit  demult granițele județului. Pentru că poate, are cu ce, măh! La Olt e regulă nescrisă dar respectată cu strictețe la împărțirea contractelor pe bani publici: cîte una la fiecare constructor să ajungă două, trei și la Panadria! Cea mai recentă ″lovitură″ a dat-o Adi Barbu de curând la Vâlcea unde și-a adjudecat cel mai important contract al Consiliului Judetean Valcea din ultimii ani, cu o valoare de peste 53 milioane lei noi (aproximativ 11 milioane euro!). contractul de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizare DJ 643 B – DJ 643 – Băbeni Olteţu – Colelia – Pietroasa – Valea Mare – Drăganu – Ciocănari – Zăvoieni – Vârleni – Stăneşti – Măciuca – Cermegeşti – Chirigeşti – Bărbărigeni – Roeşti (DN 65C)”. Contractul de lucrări (proiectare şi execuţie) are o valoare totală de 53.044.642,57 lei, inclusiv TVA, din care: 521.312,82 lei (inclusiv TVA) pentru proiectare şi asistenţă tehnică şi 52.523.329,75 lei (inclusiv TVA) pentru execuţie. Capacităţile fizice care urmează a fi realizate în cadrul contractului de lucrări constau în: refacerea sistemului rutier pe o lungime de 6 km; reabilitarea sistemului rutier pe o distanţă de 29,873 km; construirea de şanţuri, rigole; amenajarea de podeţe, podeţe tubulare şi de acces la proprietăţi; apărări de maluri cu gabioane; consolidarea a 8 poduri; construirea de ziduri de sprijin etc. Durata totală a contractului este de 32 de luni, din care 2 luni sunt alocate lucrărilor de proiectare.

Interesant este aptul că  deși contractul a fost semnat, anuntul de atribuire nu a fost postat in SEAP. Redactorii de la Ziarul de Vâlcea au luat legatura cu responsabili din CJ care au dat din umeri, nestiind sa  spuna de ce nu a aparut inca anuntul in sistemul electronic de achizitii publice.″Nu acuzam pe nimeni in legatura cu aceasta atribuire, doar ridicam un semn de intrebare in legatura cu capacitatea acestei firme de a realiza o lucrare atat de importanta pentru judetul Valcea! Poate ca ar fi potrivit, sustinem inca o data, ca presedintele CJ Valcea, Constantin Radulescu, sa le impuna o mai mare rigoare subordonatilor in ceea ce priveste organizarea licitatiilor pentru a nu mai aparea astfel de controverse (ziaruldevalcea.ro)″. Îndrăznește să  crezi! Atât!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!
PARCHETUL SLATINA SCHIMBĂ ″MACAZUL″ ÎN DOSARUL FINULUI IVAN, APĂRAREA ACUZĂ PROCURORUL DE CAZ!

Dosarul în care finul președintelui Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan, azi director economic al Spitalului Schitu,a ajuns la final după...

Închide