Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ÎNCURCATE SUNT CĂILE MOTIVĂRII ÎN DOSARUL VÂLCOV! CERB LA CORB NU-ȘI SCOATE OCHII…

18. octombrie. 2018

Premierul Viorica Dăncilă a început de luni o vizită în Republica Turcia și în golful Persic, în Emiratele Arabe Unite și în Kuwait Îi suflă-n ceafă la toate întâlnirile oficiale nimeni altul decât consilierul Vâlcov. Pentru că poate, pentru că în nici unul din cele trei dosare în care este judecat pentru mai multe fapte de corupție nu mai are vreo măsură preventivă care să nu-i permită să zburde liber peste hotare. În plus mai are ceva… concediu prelungit de vreo 9 luni de la completul de trei judecători care l-au condamnat în primă instanță la 8 ani de pușcărie. Stadiul actual: fără motivare! O singură întrebare: de ce întârzâie atât de mult motivarea în dosarul Vâlcov? Oficial nici un răspuns. Neoficial, explicații sunt și cu cât așteptarea se prelungește cu atât mai multe date noi apar. De exemplu, știre caldă: primul procuror care și-a depus candidatura pentru șefia Secției de investigare a infracțiunilor din jusțiție(n.n. una din pohtele lui Liviu Dragnea dar și a altor pesediști vizați de dosare de corupție, Vâlcov nefăcând bineînțeles excepție!) este Viorel Cerbu! Care-i legătura între Cerbu și motivare? Poate fi chiar soția, judecător la ICCJ, președinta completului care trebuie să o redacteze și despre care, pe surse, chiar înainte de pronunțare, a apărut informația că a încercat pensionarea, situație care ar fi dus la reluarea de la zero a procesului lui Vâlcov(CLICK) Și nu doar atât! Trebuie să precizăm că Viorel Cerbu a lucrat în primă fază în dosarul vicepremierului Liviu Dragnea. Procurorul a decis, însă, să se retragă subit din anchetă. Decizia acestuia a rămas învăluită în mister, așa cum de altfel este și tergiversarea redactării motivării senținței prin care Darius Bogdan Vâlcov a fost condamnat la ani grei de pușcărie.

Despre parcursul pe care  soțul soției Silvia Cerbu l-a avut în deosebi din 2013 până azi au curs râuri de cerneală în presă. Dosarul referendumul sau dosarul Vâlcov nu sunt singurele trimiteri în zona PSD. Cerbua  parte din comisia de la Ministerul Justiţiei care a decis la începutul anului 2013 să îl nominalizeze pe Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general, pe 8 octombrie 2013 (de același Tiberiu Niţu) ca adjunct al Secţiei I din cadrul DNA şi nominalizat de Robert Cazanciuc pentru funcţia de conducere.  In 30 ianuarie 2014, CSM a avizat numirea lui Viorel Cerbu la DIICOT, dupa ce la sfarsitul anului 2013 acesta ceruse incetarea activitatii la DNA si plecarea la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, pentru ca doar câteva luni mai târziu, mai exact pe 26 august 2014 acesta să fie numit ca procuror sef al Serviciului de preventire si combatere a traficului ilicit de droguri din DIICOT. Mai mult, procurorul este cunoscut ca  autorul gravelor abuzuri in cazul sotilor Corneliu si Gabriela Birsan, acest aspect fiind confirmat chiar de catre CEDO, dar și de  Inalta Curte de Casatie si Justitie (CLICK).

P.S. Poate  turneul în care o însoțește pe Dăncilă este și o ocazie bună pentru Vâlcpv de a-și găsi cazare. Nici Costa Rica nu mai e sigură. Așadar… se îndură vreun șeic!

Print
error: Continut protejat !!!