LOVITURĂ PENTRU MEDICUL IANCU: NU VA FI ELIBERAT DIN PENITENCIAR!

Condamnat definitiv la o pedeapsă de trei ani de închisoare, dr. Paul Iancu nu acceptă decizia magistraților de la Curtea de Apel Craiova pronunțată în dosarul în care a fost judecat de ucidere din culpă.  Prin intermediul unei rețele de socializare acesta a cerut ajutorul colegilor, medici de aceeași specialitate cu el, cărora le cere să răspundă la un chestionar care are legătură cu dosarul în care a fost condamnat. Opiniile exprimate de cei care au dat curs solicitării medicului au fost în mare parte favorabile, motiv pentru care Iancu s-a adresat instanței: ″Postez rezultatele chestionarului. Verdict medici de specialitate – NEVINOVAT. Vor tine judecătorii de data aceasta cont de părerile medicilor specialiști?

Din păcate pentru cel aflat în spatele gratiilor contestația în anulare n-a avut rezultatul scontat. Magistrații Curții de Apel Craiova au respins contestația ca inadmisibilă:

Solutia pe scurt: Respinge contestaţiile în anulare ca inadmisibile. Respinge cererile contestatorilor inculpaţi privind suspendarea executării ca rămase fără obiect . Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 300 lei fiecare cheltuieli judiciare statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică. 
Document: Hotarâre  840/2018  08.06.2018

În același dosar a fost condamnat și dr. Mircea Tusciuc , împotriva celor doi luându-se totodată și măsura interzicerea exercitării pe o perioadă de trei ani a profesiei de medic, după executarea pedepsei.

Inițial, Judecătoria Slatina a decis în 2013 ca medicul Mircea Tusciuc să execute o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare, iar colegul său, medicul Paul Iancu, o pedeapsă de doi ani. De asemenea, fiecare medic a fost obligat să plătească câte 40.000 de euro – daune morale şi 3.000 de lei – daune materiale, pentru fiecare dintre părinţii copilului decedat. Totodată, societatea cu care cei doi medici aveau încheiate asigurări în caz de malpraxis a fost obligată la plata a 30.000 de euro – daune morale şi 4.500lei – daune materiale către fiecare dintre părinţii băiatului. În 2016, însă, Curtea de Apel Craiova a desfiinţat sentinţa prin care cei medicii Mircea Tuşciuc şi Paul Iancu erau condamnaţi la închisoare cu executare şi plata unor despăgubiri, dosarul fiind trimis spre rejudecare la instanţa de fond.

În luna iulie a anului trecut,instanța de fond a decis ca cei doi să fie condamnați cu suspendare la câte trei ani și jumătate de închisoare, însă procurorii au atacat sentința, iar decizia finală a revenit Curții de Apel Craiova.

Print

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!
ANDREI IORDACHE A AJUNS LA GUVERN!

Sâmbătă, 9 iunie 2018,  Andrei Iordache a ajuns la Guvern. Prea mare i-a fost bucuria când  Darius, prietenul său de...

Închide