Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

UȘURELU VREA SERVCII JURDICE ȘI DE CONSULTANȚĂ. CISMARU MANDATAT SĂ APROBE ACHIZIȚIA! SE REPETĂ ISTORIA?

21. mai. 2018

În 2012, mai exact începând cu data de 17.01.2012, la o săptămână după ce prin hotărârea CA nr.1/06.01.2012 s-a aprobat înfiinţarea unui compartiment juridic distinct la CAO  cu două posturi de specialitate juridică, directorul de la acea vreme, vărul Langa Bogdan, încheia un contract cu SCPA Ciobanu şi Asociaţii şi Cabinetul individual de Avocatura Ciobanu Irina Alexandra. Este vorba despre una din firmele înfiinţate de denunţătorul  Bărbulescu Daniel cu şpaga primită de Vâlcov de la Berna: ,,Martorul BARBULESCU DANIEL a precizat ca în vara anului 2011, VÂLCOV DARIUS BOGDAN i-a spus să înfiinţeze 3 societăţi comerciale,  folosind, pentru capitalul social şi investiţiile necesare înfiinţării celor 3 afaceri, sume de bani furnizate de acesta, în valoare de aproximativ 1.500.000 lei noi. Astfel, martorul a înfiinţat S.C. CONTIS CONSULTING COMPANY S.R.L. – firma de contabilitate, S.C. MILLENIUM TOPHOGRAFICA S.R.L. – firma de cadastru şi Societatea Civilă de Avocaţi Ciobanu şi Asociaţii.

Având probabil ca model concesionările din Primăria Slatina, contractul de achiziţii cu firma de avocatură a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani, iar potrivit art.2 din din document, onorariul pentru plata serviciilor de asistenţă şi reprezentare este de 500 euro lunar la care se adaugă onorariu de succes, care se negociază între 3-8% din valoarea litigiului, dar nu mai puţin de 1.500 lei. Astfel, în perioada 9.07.2012- 10.10.2014 Compania de Apă Olt a facturat servicii juridice în sumă totală de 147.000 lei. Mai mult decât atât serviciile de reprezentare juridică în sumă de 69.900 lei au fost plătite de două ori şi peste valoarea contractului.

Azi pare că istoria se repetă chiar dacă director nu mai este vărul ci Cătălin Ușurelu. Prin adresa  nr. 441/15.05.2018 înregistrată la Consiliul local Slatina sub nr. 39/15.05.2018 CAO solicită mandatarea domnului CISMARU Constantin Cristian, reprezentantul Unității Administrativ – Teritoriale Municipiul Slatina în AGA să aprobe achiziționarea de către societate de servicii de consultanță, de asistență și/sau reprezentare juridică. Deși, ca și la momentul 2012 și azi CAO are compartiment juridic, reprezentanții societății invocă volumul mare de muncă ce nu poate fi asigurat de către personalul de specialitate juridică angajat, uzând astfel de portița care le permite să realizeze achiziția- art. I alin. (3), din O.U.G. nr.26/2012.

Proiectul de hotărâre(Proiect_156_) avându-l ca inițiator pe însuși primarul Moț urmează să intre la vot în ședința CL Slatina din 22 mai. Că va fi votat este o certitudine, interesant de urmărit este achiziția dar mai ales firma(ele) câștigătoare. Probabil și Bărbulescu e curios. Prietenii știu de ce!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!