PEȘTELE DE LA CAP SE ÎMPUTE: FOSTA CONSILIERĂ A LUI VÂLCOV ȘI STĂNESCU JR.

″PRIETENII″ PESCARILOR! LA OLAF ȘI DNA O FI AJUNS MIROSU′?! (DENUNȚ)

schedule
2018-04-17 | 21:27h
update
2021-10-05 | 11:06h
person
concretolt.ro
domain
concretolt.ro
PEȘTELE DE LA CAP SE ÎMPUTE: FOSTA CONSILIERĂ A LUI VÂLCOV ȘI STĂNESCU JR. – ″PRIETENII″ PESCARILOR! LA OLAF ȘI DNA O FI AJUNS MIROSU′?! (DENUNȚ)
17. aprilie. 2018

Despre afacerea numită  GAL-uri a curs multă cerneală de-a lungul timpului. Multe s-au spus însă nu tot. Un nou denunț a ajuns pe masa procurorilor anticorupție. Pe aceeași speță a fost sesizat și Oficiul European de Luptă Antifraudă. Este vorba despre modu în care s-a desfășurat activitatea în cadrul Asociației Grupul Local Prietenii Pescarilor Olteni, dar mai ales cum au fost accesate și utilizate fondurile europene. Nerambursabile! AGLPPO,  înființat ca un parteneriat public privat de tip FLAG, obține în 2013 finanțare europeană prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2012, în baza contractului de finanțare nr.159 din 15.05.2012 în valoare de 18.944.150 lei încheiat cu Ministerul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Fără a intra în detalii(n.n. denunțul conține toate datele!!) de remarcat este  faptul că  printre membri privați ai Asociației s-a numărat și SC Agromec Vișina a lui Stănescu Jr. Pentru scurt timp ″prietenă″ mai mult cu asociația decât cu pescarii a fost și  fosta consilieră a lui Vâlcov, ridicată de mascați în 2013 într-un dosar de evaziune fiscală. Pe mâna mătușii și-a unchiulețului, Bianca Tonița a oferit prin societatea sa- Noa Express Consulting Slatina(vizată în dosarul de evaziune!)- consultanță AGLPPO, în baza contractului nr.28 din 08.06.2012- în sumă de 28.650 lei.  Tot consultanță a obținut și firma deținută de soția lui Daniel Șarpe, acesta din urmă fiind el însuși atât reprezentantul legal al CJ Olt la acel moment(n.n. conform Act constitutiv AGLPPO- anexa 1) dar și reprezentantul AGLPPO în raport cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Astfel, e principiul cine împarte, parte-i face consoartei, SC Anatch SRL- administrator Lavinia Șarpe, primește în 2012 două contracte, unul tot de consultanță  în valoare de 55.800 lei și unul de asistență tehnică- 8.500 lei.

Advertisement

Dacă DLAF din subordinea Guvernului României ar putea avea afectată imparțialitatea cu privire la verificarea firmei vicepremierului său, DNA și OLAF cu siguranță își vor face treaba pentru recuperarea prejudiciului(n.n. dacă-l vor constata) și în consecință tragerea la răspundere a vinovaților.

Print

Vizualizari: 8.361
Advertisement

Imprint
Responsible for the content:
concretolt.ro
Privacy & Terms of Use:
concretolt.ro
Mobile website via:
WordPress AMP Plugin
Last AMPHTML update:
17.04.2024 - 12:00:27
Privacy-Data & cookie usage: