DNA NU RENUNȚĂ: VREA PEDEAPSĂ MAXIMĂ PENTRU VÂLCOV!

Procurorii anticorupție au declarat apel împotriva soluției pronunțată de completul de trei judecători de la Inalta Curte de Casație și Justiție în dosarul lui Vâlcov, eminența cenușie a programului economic PSD și consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Pe fond reprezentantul DNA a cerut pedepse cu executare orientate spre maximul prevăzut de lege pentru toți inculpații. Prima instanța a dispus condamnarea lui Vâlcov la patru ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția.  După contopirea pedepselor, ICCJ a decis condamnarea la închisoare pentru o perioadă de 8 ani. Instanta a  decis și confiscarea banilor pe care consilierul premierului i-ar fi primit ca mită. Este vorba de 6,2 milioane lei. Instanța a menținut, totodată, sechestrul pe bunurile ridicate la perchezițiile făcute în 2015 în acest dosar, adică circa 170 de tablouri și alte opere de artă, trei lingouri de aur și diverse sume de bani.

În același dosar Minel Florin Prina, fost primar al orașului Slatina, acuzat de complicitate la trafic de influență și la spălare de bani  a fost condamnat la 4 ani și 6 luni. Lucian Șușală- acuzat de complicitate la trafic de influență, la spălare de bani și la fals în înscrisuri  a primit 2 ani de închisoare cu suspendare iar Petre Timofte și Constantin Tomescu, acuzați de spălare de bani, fals în înscrisuri și complicitate la trafic de influență – 3 ani de închisoare.

Și inculpații condamnați cu executare au contestat decizia completului de trei judecători.

Print

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!
GOGA DE LA CURTEA DE CONTURI ÎL TRIMITE PE MOȚ SĂ NUMERE POMII!

Goga nu se dezice: reînvie epoca fostei administrații. curtea de Conturi a dat publicității rezultatele acțiunii de audit desfășurate la U.A.T.M....

Închide