CE-L PUNE DRACUL PE STĂNESCU SĂ FACĂ?

A dat iar Dracul iama în PSD. De această dată protagoniștii sunt același daddy prin secretara de la MAI, Carmen Dan și  premierul CEx-ului, nu Grindeanu, ci al doilea, Tudose. Nu sunt intoxicări, nu sunt manipulări ale presei, sunt confirmări ale liderilor importanți din PSD că situația e groasă rău. Din nou se joacă cu mandatul premierului pe masă. Al doilea de la preluarea guvernării de către social democrați. Se joacă încă, atât prin întâlniri de taină cât și prin mesaje postate la miez de noapte pe rețelele de socializare. Oltul s-a conformat din nou , așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, prin mesaje șablon lipsite de conținut, vorbește partidul și nu liderii județeni. Soldați disciplinați își spun ei că sunt prin astfel de ″comunicări″(am văzut papagali mai vorbitori…). Disciplinați față de liderii de la centru, niciodată față de alegătorul din teritoriu care i-a dus la ultimele scrutine în primele poziții ca și procentaj(n.n. oare atât de tare le-a plăcut mesajul pe care Vâlcov îl transmitea pulifricilor- ″Are cine să gândească pentru voi″- încât l-au adoptat de la persoană fizică la partid?!)

Conducătorul iubit, Paul Sănescu, deși azi, dincolo de funcția de președinte al PSD Olt, deține și unul din cele mai importante portofolii, în plin scandal politic evită să exprime un punct de vedere clar cu privire la tot circul la care asistăm mai ales în ultimele zile. Nu mai este la fel de prompt ca atunci când, fără să consulte partidul care i-a pus în mână mandatul a organizat pe repede înainte conferință de presă să-și dea demisia în semn de solidaritate pentru Dragnea cel condamnat definitiv. Azi calcă apa! Aflat în pelerinaj cu daddy  în Moldova, pentru semnările de contracte PNDL, Stănescu doar a infirmat posibilitatea  nominalizării sale ca cel de-al treilea premier. În rest, a fugit din fața camerelor prin spatele lui Dragnea când s-a adus în discuție o posibilă sancțiune pentru tandemul Tudose-Ciolacu.  La miezul nopții, după ce Firea, Manda și alți lideri au solicitat, în nume personal(!!!), organizarea urgentă a unui CEx, și mai ales abia după ce Dragnea și-a dat acceptul în acest sens, a apărut și pe pagina oficială a PSD Olt un mesaj. În traducere… liberă: « Așa e, așa zicem și noi, ca ei. Au dreptate! Cine? Ei, noi nu știm d′astea. Noi nu gândim, noi scriem după dictare!», semnat Stănescu și, bineînțeles, executant Oprescu. Surprinzător c-a ieșit din peisaj deputatul Marius Iancu. Nu că n-ar fi și el soldat disciplinat, este până-n măduva oaselor(n.n. testat lucru!) dar wow, ce să vezi,  gândește și cu propria-i minte. Și nu doar atât, își exprimă, pe lângă mesajele partidului, respectiv ale guvernului, chiar și propriile convingeri!  Îi și iese de cele mai multe ori  chiar dacă normal că și-a mai furat-o câteodată pentru această atitudine, oarecum nouă în partid, considerată de niște unii puțin rebelă(n.n. nu e nevoie nici de confirmare și nici negare, călcăm apa căci se poartă…). Nu știm cât îi pasă de alegători, cert e că îi invocă ori de câte ori se petrece un eveniment care îi vizează și se exprimă: ″Să fim responsabili și să nu ne batem joc de votul și încrederea românilor. În calitate de parlamentar al județului Olt, îi întreb pe toți cei implicați în acest scandal, cum le pot explica cetățenilor și primarilor olteni care așteaptă începerea investițiilor prin PNDL și deblocarea investițiilor cu fonduri europene, cum pot explica scandalurile din partidul pe care îl reprezint, partid care a câștigat încrederea românilor?″.

Rămâne de văzut cât de responsabili vor fi sau nu în CExul de luni liderii PSD, dacă vor reuși să-l scoată pe Dracu dintre ei, de data aceasta neidentificat până la această oră(n.n. vezi Codrin Ștefănescu-″La Grindeanu a fost Ponta, acum dracul nu a fost identificat″), și mai ales ce-l va pune Dracul pe Stănescu să facă!

P.S. Refresh pentru memoria unora:«De departe, Tudose este mai bun ca Grindeanu şi a demonstrat acest lucru. Chiar este o surpriză foarte plăcută pentru mine, mai ales că eu m-am abţinut la votul pentru desemnarea sa. Este un tip pragmatic, un tip cu viziune şi chiar îmi place»declarație Paul Stănescu, 19.09.2017

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*