SANTAJ! PRIMARUL DIN IZVOARELE TRIMIS ÎN JUDECATĂ ÎN AL TREILEA DOSAR!

Primarul comunei Izvoarele a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina la finele anului trecut  pentru santaj. Este al treilea dosar penal în care  Florian Constantin are calitatea de inculpat. Acuzat de această dată de şantaj, ultraj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu, după ce a ameninţat-o cu bătaia pe secretara Primăriei, pentru a viza documente de plată nelegale, în iulie anul trecut edilul a fost reținut în acest dosar pentru 24 de ore, fiind plasat ulterior sub control judiciar.

Potrivit comunicatului de presă remis la acea dată de procurori, începând cu octombrie 2016, primarul a început să o ameninţe pe secretara Primăriei Izvoarele, Mihaela-Aurelia Zorlescu, pentru a o determina să pună viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată care nu respectau dispoziţiile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice 923/2014. Anchetatorii spun că Florian Constantin a ameninţat-o pe femeie atât direct, cât şi prin intermediul unor interpuşi. De asemenea, o altă metodă de constrângere folosită de primar a fost întocmirea de referate pentru presupuse abateri disciplinare.

Constrângerea exercitată de către suspect s-a manifestat atât prin efectuarea de ameninţări directe cu un rău pe care persoana vătămată l-ar fi suportat în situaţia în care nu-şi punea viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, ameninţări efectuate în mod direct ori prin persoane interpuse, cât şi prin întocmirea de referate având ca scop declanşarea unor pretinse acţiuni disciplinare, cu privire la persoana vătămată”, se arată în comunicat.

La primul termen, pe fond, judecătorul căruia i-a fost repartizat dosarul a formulat cerere de abținere:  Solutia pe scurt: «În baza art. 68 C. proc. pen., raportat la art. 64 alin. 4 C. proc. pen., admite declaraţia de abţinere formulată de preşedintele completului de judecata Cp3-cp, domnul judecător Petcan Romeo Iulian. În baza art. 68 alin. (6) C proc. pen. menţine actele şi măsurile dispuse. În baza art. 110 alin. 2 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, dispune trimiterea dosarului la Registratura instanţei pentru repartizarea aleatorie a cauzei, după blocarea completului iniţial investit. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21.12.201

Print

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!
EVALUATORUL PSD, ULTIMUL CUVÂNT ÎNAINTE DE AFLAREA SENTINȚEI: ″POATE M-AȘ FI CONDAMNAT ȘI EU″

Ultimul cuvânt, inculpat Vâlcov Darius Bogdan, judecat pentru infracțiunile de trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca...

Închide