IO NU ȘTIU D′ASTEA: POPA DE LA COMREM ,MARTORUL LU′ PRINA, N-A VORBIT CU BERNA, A LUCRAT CU BERNA!

In rechizitoriul DNA prin care fostul primar al Slatinei, Minel Prina a fost trimis în judecată alături de  Darius Vâlcov și alți trei inculpați, se precizează că  ,, Sumele de bani(n.n. șpaga Berna) au fost remise inculpatului Prina Minel Florin in municipiul Slatina si la sediul SC COMREM SA, societate care furniza betoane catre TEHNOLOGICA RADION si actiona in numele inculpatului Valcov Darius Bogdan″. În declarația de inculpat Prina a negat orice întâlnire cu patronul Tehnologica Radion și mai mult, în susținerea sa a solicitat să fie audiat ca martor Vasile Popa, patronul SC Comrem- fost consilier local în periaoada 2000-2012, fost membru al Comitetului Director al CSM Slatina, președinte al Comisiei de Solutionare a Contestatiilor pentru vânzarea SC ACETI, fiul său fiind unul dintre locatari din deja celebrul Bloc V23.

Prezent luni la Inalta Curte de Casație și Justiție, Popa și-a făcut numărul. Al lui, mai mult sau mai puțin al apărării. Destul de sigur pe el în prima instanță, a ținut să facă de la bun început precizarea că îl cunoaște pe Prina din 2000 când acesta din urmă a fost angajatul său dar apoi, de când a plecat în Primăria Slatina doar s-au mai văzut… pe acolo. Și, ca să nu lase loc de interpretări(cârcotașilor bineînțeles!) Popa a strecurat o ″mică″(da′ poate utilă…) precizare cu privire la relația cu fostul primar: ″Vreau să vă spun ceva, așa, mai personal. Domnul Prina a fost nașul de cununie al fiului meu și m-am cam supărat pe el că a cam contribuit și el când s-au despărțit. Relația cu Prina s-a deteriorat în 2012″.

Pe Berna însă, cel care le-a spus procurorilor că o tranșă din șpaga i-a remis-o lui Vâlcov prin intermediul lui Prina chiar la sediul societății finului Popa, nu l-a văzut nici la televizor. Toate bune până când s-a ajuns însă la contractul pe care SC Comrem l-a derulat cu, ce să vezi, chiar Tehnologica Radion. Siguranța de la începutul audierii a cam pierit, chiar dacă Popa insistă și se jură cu mâna pe cruce că deși a avut ″contract cu betoane″  nu cu Berna l-a încheiat.

Nu îl cunosc pe Berna, nu l-am văzut în viața mea. Am avut da, am încheiat în 2009(n.n. anul în care procurorii spun că Berna l-a contactat pe Vâlcov ) un contract, pentru bertoane cu firma lui, da am vorbit cu unu Datcu de la firmă. Doamna președință vreau să vă spun că ultimii bani i-a luat prin executor, așa i-am scos de la el. Cred că d′aia se răzbună acuma acest domn individ

Cum ați intrat în legătură cu el, a întrebat președintele completului. «Cum am intrat în legătura? Am intrat în legătură prin telefon! În 2004 nu-mi mai dădea banii și atunci am luat legătura telefonic cu Berna»

Nici când procurorul DNA a vrut să știe dacă există posibilitatea ca între Prina și Berna să fi existat o întâlnire la sediul Comrem de care el să nu știe, Popa Vasile nu a mai fost la fel de sigur: ″Nu cred pentru că poate aș fi fost informat dacă veneau. Auzeam măcar de la poartă... ″

Dacă a avut sau nu ″greutate″ declarația martorului indicat de Prina rămâne de văzut probabil la pronunțare…

Print

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!
LAVINIA ŞANDRU DISPUSĂ SĂ DEPUNĂ MĂRTURIE IN DOSARUL DE CORUPȚIE AL FOSTULUI SOȚ!

Propusă ca martor al apărării, fosta soție a lui Darous Vâlcov nu s-a prezentat la primul termen la care a...

Închide