SE SCHIMBĂ GRUPUL: PĂPUŞARU′ CLAUDIU POSTOLACHE TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA PENTRU FAPTE DE CORUPŢIE!

După destructurarea GRUPULUI lui Vâlcov, procurorii DNA lărgesc azi sfera. Schimbă găştile şi lovesc fix în „inima” GRUPULUI organizat în jurul preşedintelui CJ Olt: Claudiu Postolache, păuşarul şef, prieten de nădejde dar mai ales parteneri de afaceri al lui Oprescu. Dacă în dosarul subvenţiilor încasate de la APIA prin SC Ferma Veche,procurorii anticorupție  au dispus soluția neînceperii urmăririi penale împotriva preşedintelui CJ Olt pe motiv că “fapta nu există” și “faptei îi lipsește unul dintre elementele constitutive ale infracțiunii”, nu acelaşi noroc l-a avut şi păpuşaru′. A sperat în zadar că deschiderea procedurii falimentului în 2014 a SC Domeniul Saru îl va ajuta să nu mai justifice fondurile europene accesate pentru reconversia culturii de vita-de-vie (aprox. 300.000 euro).  N-a scăpat de DNA! Aceştia l-au pus sub urmărire penală şi azi l-au trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
„În cursul lunii noiembrie 2012, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile (reconversia a 14,37 ha viţă de vie), inculpatul Postolache Claudiu, a solicitat și obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) suma totală de 600.229,15 lei (echivalent a 131.054,4 euro).
Ulterior, din acești bani, inculpatul a schimbat fără respectarea dispozițiilor legale destinaţia sumei de 362.453,3264 lei (echivalent a 85.448 euro), pe care a utilizat-o pentru capitalizarea altor trei agenți economici controlaţi tot de el.”
A încasat subvenţia însă plantaţia de viță de vie nou înfiinţată a fost abandonată de inculpat,  un control al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia Generală Control Antifraudă şi Inspecţii, din anul 2014, stabilind că aceasta este “…compromisă ireversibil.”
În cadrul procesului penal Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma de 600.229,15 lei la care să se adauge accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data achitării integrale a debitului principal.
Procurorii anticorupţie au dispus în cauză  măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui teren ce aparține inculpatului Postolache.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
Print

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!
SORIN LIA SE VREA PRIM PROCUROR!

Procurorul Sorin Lia, cel care a intrat în atenţia opiniei publice în deosebi prin mandatele de reţinere pentru 24 de...

Închide