VÂLCOV ŞI STĂNESCU, DOI MINIŞTRI, ACELEAŞI SUSPICIUNI REZONABILE. ŞI TOTUŞI, PREA MULTE COINCIDENŢE…

Să fie într-un ceas bun, să-l ţină Dumnezeu  sănătos dar mai ales DNA-ul în funcţie. După o amânare de o zi, marţi seara senatorul de Olt Paul Stănescu a ajuns să depună jurământul de ministru. Mulţi s-au grăbit să spună gata, a scăpat, l-a acceptat Iohannis deci poate răsufla uşurat. Noi zicem că se… uşura mai bine dacă îşi menţinea locul de locotenent în PSD dar rezista tentaţiei e a ieşi în faţă. Ştim Vâlcov l-a felicitat, s-a bucurat extrem de mult pentru nominalizare. Păi cum, nu e binevenit un peşte mare când ai în aşteptare atâtea disjungeri? Ce înseamnă numele unui biet director la AFIR regională pe lângă unul de ministru? Reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege! Nu pare deloc bine domnu′ Stănescu. Parcă prea multe coincidenţe. De la nominalizare se ţin lanţ.

August 2014, Vâlcov nominalizat în Guvernul Ponta pentru portofoliul de ministru delegat la Buget, preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu, vorbeşte de posibile probleme penale:”Vreau să înțelegeți foarte clar, nu e vorba de faptul că Vâlcov ar fi urmărit penal. Nu e vorba de așa ceva și nu vreau să se speculeze, dar sunt o serie de fapte petrecute în timpul mandatului de primar care au fost sesizate către parchete și nu se știe când începe sau dacă începe.” 

Octombrie 2017, Paul Stănescu nominalizat pentru ministerul Dezvoltării, DNA răspunde că  dosarul 2248/104/2015 în lucru la structura centrală(n.n. redeschidere up, cercetări in rem). 

Ambii au fost lăsaţi de preşedinţie să fiarbă o zi în suc propriu, timp în care au ţinut prima pagină a mediei centrale cu privire la posibile suspiciuni de corupţie. Ponta a anunţat cu doar câteva minute înainte de ceremonia de depunere a jurământului că nu va merge la Cotroceni la investirea lui Vâlcov, motiv pentru care Traian Băsescu a amânat evenimentul:”Președintele României, domnul Traian Băsescu, a decis amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a domnului Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget programată pentru miercuri, 27 august a.c., la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după ce prim-ministru României, domnul Victor-Viorel Ponta, a renunțat să mai participe la eveniment„(comunicat Administraţia Prezidenţială).  Dragnea a anunţat cu o zi înainte că nu va fi prezent când Stănescu va jura să fie un bun ministru şi s-a ţinut de cuvânt. Mai mult nici Tăriceanu nu a fost prezent la ceremonie, iar Iohannis nu s-a grăbit nici el cu semnătura. Abia marţi s-a aplecat asupra decretelor de numire. Este şi în cazul prietenului Paul lipsă de asumare publică cum zicea Băsescu la investirea lui Vâlcov? „Mi s-a părut o neasumare publică. Azi nu vine la învestirea ministrului care poate avea probleme, pe care mi l-a propus.” La fel a fugit şi Dragnea azi de o eventuală remaniere a ministrului Dezvoltării dacă „percepţia de la Bruxelles” o  cere şi în cazul lui Stănescu, lăsând să se poată „demonstra” cu presa vremurilor că Tudose este de fapt cel care şi l-a asumat pe Paul ca premier, el ca lider de partid supunându-se doar dorinţei unanime a CEX-ului(n.n. mai puţin Bănicioiu al cărui vot a fost împotriva nominalizării senatorului de Olt)?

Cum spuneam sunt coincidenţe  prea multe, prea pe faţă, prea ca la ţară! Ori, Stănescu se presupunea că avea destulă maturitate dar mai ales experienţă să nu cadă într-o capcană, şi mai mult să pună umărul la săparea propriei gropi..

Dar pare că doar se presupunea. Trebuia totuşi să-i mai asculte măcar odată  recenta concluzie trasă de Băsescu cu privire la cei doi foşti pedelişti, primii care l-au felicitat şi l-au încurajat pe Stănescu să accepte, şi abia apoi să depună jurământul: „Dramoleta politică de la PSD are 2 autori. Primul, inculpatul Darius Vâlcov (fost PDL), care a analizat activitatea miniştrilor şi a prezentat în CEX raportul de ineficienţă al Guvernului. Al doilea, condamnatul Liviu Dragnea (fost PDL), care a executat Guvernul, în frunte cu Premierul Grindeanu. Fostul PDL poate fi mândru, a furnizat PSD-ului 2 oameni care ştiu cum se distruge un partid din interior.Darius Vâlcov şi Liviu Dragnea sunt doi politicieni care îşi fac iluzii deşarte că, fiind obedienţi sistemului, vor scăpa de problemele juridice pe care le au”. În 2014 a avut dreptate, s-a confirmat în martie 2015!

P.S. Dincolo de cele de mai sus, insistăm, merită totuşi citit noul Noul Cod de Procedură Penală cu privire la denunţ dar mai ales la denunţător şi beneficiile acestuia…

Print

Un comentariu

  1. cumva cel care controla activitatea financiara a primariei slatina si cj olt din partea curtii de conturi este astazi pe o functie de subsecretar de stat la garda de mediu ??? oare sa fie coincidenta si asta ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*