VÂLCOV OBŢINE A DOUA STRĂMUTARE: LA GORJ, INCULPAT!

Al treilea dosar penal pentru Vâlcov, a doua cerere de strămutare de la Tribunalul Olt.

A mers şi de această dată ulciorul la apă. Curtea de Apel Craiova a admis cererea lui Vâlcov astfel că dosarul Millenium Topographica nu va mai fi judecat de magistraţii de la Olt. El va merge la Tribunal Gorj – Secţia penală.

Solutia pe scurt: În baza art. 74 alin. 2 Cod de procedură penală, Admite cererea. Dispune strămutarea judecării cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3263/104/2017 al Tribunalului Ol, la Tribunal Gorj – Secţia penală. În baza art. 74 alin. 3 Cod de procedură penală, Menţine actele îndeplinite de Tribunalul Olt – Secţia penală, până la data de 18.09.2017. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 5 octombrie 2017. 
 În acest al treilea dosar privind fapte de corupție, Vâlcov este acuzat  de instigare la dare şi luare de mită.

În rechizitoriu procurorii au reţinut că „Vâlcov Darius-Bogdan,  în  calitate de beneficiar direct al rezultatului activităţii desfăşurate de către SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, societate înfiinţată de către inculpat, prin contribuţia financiară a sa, prin diferite persoane interpuse, a exercitat acţiuni de determinare mediată în cauză, prin intermediul numitului Bărbulescu Daniel Ionuţ, cel care se ocupa, în fapt, de administrarea respectivei societăţi,  în urma cărora acesta a comunicat indicaţiile primite  inculpatului Dogaru Mircea şi apoi administratorului acestei societăţi, inculpata Calotă-Sălcianu Elena-Marinela, care au dat inculpatului Cincu Eduard, funcţionar public în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, având funcţia de subinginer cadastru, persoană cooptată tot la îndemnul inculpatului Vâlcov Darius-Bogdan, suma de 1.000 lei, lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, sumă al cărei cuantum a fost stabilit tot de către inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile„.

În celălalt dosar, în care este acuzat de luare de mită, nu doar că a obţinut strămutarea de la Tribunalul Olt la Tribunalul Dolj, dar procesul se va relua de la zero având în vedere că s-a schimbat judecătorul de caz.

Print

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!
BOMBĂ: VÂLCOV CERE AUDIEREA LUI VASILE BLAGA!

Darius Vâlcov, consilier al lui Liviu Dragnea, a cerut miercuri, la ICCJ,  audierea fostului președinte al PDL, Vasile Blaga. Solicitarea...

Închide