Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AFACEREA GUNOIU′:START LICITAŢIE. WHO’S THE WINNER ?

27. septembrie. 2017

Mult a fost puţin a mai rămas până când contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare şi transport a deșeurilor municipale şi altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt va fi atribuit. La pachet, operatorul economic desemnat câştigător(cin′ să fie, cin′ să fie?!) va primi şi Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activității de operare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Bălteni și a Stațiilor de transfer, precum și monitorizarea depozitelor neconforme închise din județul Olt. Aşadar pachet complet, aproape imposibil să-l poţi refuza şi mai ales să-l laşi să-ţi scape printre degete.

Documentele necesare derulării procedurilor de licitație publică au luat deja calea SEAP-ului, reprezentanţii CJ Olt aşteptând zilele acestea avizarea lor, după care vor curge ofertele. Asociaţia de dezvoltare comunitară  ADI OLT-ECO este ca care înfiinţează, organizează, conduce, coordonează şi controlează funcţionarea serviciului de colectare și transport pe teritoriul județului Olt şi care are totodată atribuţia de monitorizare şi exercitare a controlului cu privire la prestarea serviciului de salubrizare.

Mai mult decât interesante sunt condiţiile pe care ofertanţii trebuie să le îndeplinească. Dincolo de dovada capacităţii economice şi financiare, respectiv cifra anuală de afaceri globala a ofertantului pe ultimii 3 ani financiari încheiaţi( respectiv 2014, 2015, 2016)  sa fie mai mare sau egala cu suma de  57.527.498,9 lei, alesul trebuie să dovedească faptul că are legătură cu… gunoiul. Şi chiar una de durată: „ofertantul trebuie să probeze că în ultimii 3 ani a prestat în cadrul a maximum 3 contracte servicii similare cu cele care fac obiectul contractului care urmează a fi atribuit, care includ cel putin activitatea de colectare a deșeurilor municipale a 118.000 tone/an. Pare într-adevăr wow să trebuiască să dovedeşti că ai prestat colectare de deşeuri, şi nu în orice comună ci la nivelul unui municipiu. Dar, ne-am obişnuit deja, nu e ceea ce pare. Susţinerea poate veni de oriunde:  „Capacitatea tehnică şi profesională a ofertantului poate fi susţinută, pentru îndeplinirea contractului şi de o alta
persoană, indiferent de natura relaţiilor juridice existente între ofertant şi persoana respectivă.”

În rest, numai de bine.  Operatorul îşi va angaja propriul personal şi va fi responsabil de comportamentul acestuia pe timpul desfăşurării activităţii. Cantitatea totală anuală de deșeuri menajere care urmează a fi colectată de pe teritoriul tuturor zonelor de colectare care face obiectul procedurii de delegare este de cca 84.949 to deşeuri menajere/an potrivit documentelor oficiale.

Durata contractului va fi de  8 ani. Revenim după licitaţie…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!