Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

NUMELE LUI BLAGA READUS ÎN DOSARUL VÂLCOV. ŞTIE ŞI PRINA…

19. iunie. 2017

Numele fostului şef politic al lui Vâlcov Darius Bogdan, Vasile Blaga, a fost readus din nou în discuţie în dosarul aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

La audiere procurorul DNA i-a cerut inculpatului Prina Minel să spună dacă are cunoştinţe ca vreun lider politic să-i fi cerut lui Vâlcov să acorde contractele de la Compania de Apă Olt unei persoane anume sau vreunei societăţi. „ Da, ştiu că în 2009, într-o zi a venit domnul Vâlcov de la Bucureşti, foarte supărat şi ne-a spus că Blaga i-a impus să dea acele contracte unei persoane. Nu ne-a spus despre cine este vorba. Era siderat şi a zis că nu are de gând să facă ceea ce i-a cerut.„, a răspuns fostul primar al Slatinei. Despre presupusa solicitare  din partea fostului lider al PDL a scris în autodenunţ chiar şi Vâlcov la vremea când se afla în arest preventiv. Mai mult acesta a fost supus şi testului poligraf în cazul acestor acuzaţii, aparatul indicând că inculpatul spune adevărul.

„Cu prilejul testării poligraf  la întrebarea „Minţi atunci când susţii că VASILE BLAGA este cel care te-a pus în legătură cu THEODOR BERNA?”, la care inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a răspuns „Nu”, s-a constatat că răspunsul inculpatului nu a provocat modificări specifice comportamentului simulat”, arată procurorii DNA în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Şi totuşi, tot Prina care confirmă „solicitarea” lui Blaga dar din spusele fostului coleg de la PMS şi care a recunoscut luni acuzaţiile precizând că regretă faptul că l-a ajutat pe Vâlcov punându-l pe Ramba în legătură cu Berna,   a făcut precizări şi cu privire la comisionul pe care Vâlcov l-a primit de la administratorul Tehnologica Radion.  Şpaga n-a fost şpagă, nici comision, a fost… o atenţie. Mituitorul ar  fi oferit-o de bună voie! Aşa i-a sus Vâlcov! Şoc, şoc, şoc, ochii mari şi block…

La a doua întâlnire pe care am avut-o cu domnul Berna la Primăria Slatina  pentru a discuta despre remedierea problemelor cu privire la contractul de la CAO, înainte de a începe discuţia mi-a dat un bilet pe care scria că are o promisiune financiară pentru domnul Vâlcov şi nu o mai poate achita cash. De aceea mi-a cerut dacă pot să îi dau o societate prin care să-şi onoreze promisiunea. Am rămas blocat pentru că tema discuţiei era alta, i-am spus că nu ştiu despre ce e vorba, că mă voi interesa şi îi va comunica. M-am dus la domnul Vâlcov, i-am zis ce mi-a zis Berna şi atunci am aflat de comisionul de 20% din contractul pe Slatina. Am făcut ochii mari, mi-a zis că nu el a cerut că Berna i-a oferit„.

Aşadar, mita nu a fost cerută ci… l-a cadorisit Berna, uite aşa, din simpatie, pe Vâlcov cu 20% din valoarea contractului derulat cu CAO. Nu a fost solicitare de mită, dar a fost solicitare „impunătoare” din partea lui Blaga?  Vâlcov nu a intervenit la CAO ca Berna să câştige dar Blaga apare în denunţ. Doar să cântărească la acordul de recunoaştere? Întrebăm şi noi, căci tare încurcate sunt căile şpăgilor!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!