Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DE PRINCIPIU: MOT DĂ STARTUL ÎMPRUMUTURILOR-45 MILIOANE LA PRIMA STRIGARE!

02. mai. 2017

Continuăm să construim! Continuăm să ne împrumutăm. Nu pe persoană fizică ci pe Primăria Slatina! Aşa începea mandatul de tristă amintire al fostului primar, azi inculpat în mai multe dosare de corupţie. Aşa se conturează şi mandatul lui Emil Constantin Stelian Moţ. În 2013, potrivit unui document oficial al Ministerului Finanţelor, semnat de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, Slatina se număra printre cele patru oraşe reşedinţă de judeţ cu interdicţie la credite din cauza supraîndatorării- 99,57 milioane lei (30,71%).la nivelul anului 2013 gradul de îndatorare de 30% care permite contractarea unor noi credite rambursabile sau garantarea unor împrumuturi.

Azi situaţia s-a îmbunătăţit, nu mai există interdicţia, aşadar e liber la… îndatorare. Mic bugetul bietul de el, mari pretenţiile, la fel şi obligaţiile! Şi atunci să te ţii la împrumuturi. Pentru început, în prima şedinţă a CL Slatina din luna mai edilul cere acordul de principiu în vederea aprobării contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 45.000.000 lei. Pentru ce împrumută actuala administraţie? Pentru diverse, la grămadă, să vină bani şi apoi ′om vedea.

Propun spre aprobare Consiliului Local prezentul proiect de hotărâre privind acordul de principiu al Consiliului local Slatina în vederea aprobării contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare 45.000.000 LEI în vederea realizării proiectelor de investiţiilor publice de interes local in municipiul Slatina, cu o maturitate de 10 ani, perioada de gratie fiind de 2 ani- Expunere de motive-PRIMAR Constantin Stelian Emil MOȚ (Proiect_163_)

Din principiu, proiectul va trece. Din principiu şi împrumutul va fi contractat în cel mai scurt timp şi tot pe aceleaşi principii,  vechi ca şi metehnele, dar mai ales cu transparenţă ZERO vor fi cheltuţ  banii. Pe investiţii!

P.S. Rămâne de sperat ca „investiţiile” ce se doresc a se realiza din împrumut să nu le regăsim în viitoarele rechizitorii precum blocurile de la Strehareţi…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!