DNA LĂMUREŞTE  AGITAȚIA LUI VÂLCOV DIN SALA DE JUDECATĂ DUPĂ MARŢEA NEAGRĂ!

DNA arată într-un comunicat de presă că Florin Iordache, deputat de Olt, a prezentat la 16 ianuarie „personalului de specialitate din conducerea Ministerului Justiției” un document care conținea modificările pe care și le dorea la Codul Penal si Codul de Procedura Penala. Pe lângă dezincriminarea infracțiunilor de abuz în serviciu și neglijență în serviciu Florin Iordache gândea și alte modificări:
– Modificarea conținutului constitutiv al infracțiunilor de conflict de interese;
– Modificarea conținutului constitutiv al infracțiunilor de corupție: darea de mită, luarea de mită, traficul de influență și cumpărarea de influență;
– Modificări ale codului de procedură penală, printre care se regăseau și modificări ale modului de sesizare denunțul și plângerea.
Iată aşadar cauza agitației lui Vâlcov, inculpat fix pentru trafic de influență si luarea de mită, pe care cu greu a reușit să o stăpânească a doua zi în sala Tribunalului Olt unde s-a derulat un nou termen din procesul său. Principalele site-uri de ştiri i-au captat de data aceasta toată atenția și nu depozițiile martorilor audiați pe care de obicei le ascultă cu interes pentru ca ulterior să noteze întrebările pe care apărătorii săi le adresează. Ştirile care consemnau despre declarațiile lui Grindeanu, ale lui Iordache, şefei DNA şi ale procurorului general Lazăr au fost accesate pe rând de inculpat probabil în speranța că socoteala de la partid se va potrivi cu cea din noul cod penal și cod de procedură penală şi că ministrul Iordache îşi va duce sarcina la bun sfârşit în totalitate.
Ghinion cum ar spune unii! Modificările salvatoare nu s-au concretizat, procesele lui Vâlcov merg înainte, la fel şi cercetările în disjungeri.
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*