INFRACTORII STĂNESCU ŞI OPRESCU ŞI FAVORIZATORUL IORDACHE: CURTEA DE CONTURI CONFIRMĂ JAFUL DE LA SPITALUL JUDEŢEAN SLATINA!

Nimic nou sub soare! Un fleac, ne-au ciuruit cu încă 840.000 lei(prejudiciu). O altă afacere cu iz penal, bani publici sifonaţi către firmele de cază cu girul şi prin semnătura infractorilor şi favorizatorului lor: extinderea, modernizarea şi reabilitarea UPU a Spitalului Judeţean Slatina. Un proiect amplu cu care au defilat atât şefii CJ Olt cât şi managerul de la acea vreme Iordache Andrei, o licitaţie cu cântec, învingător la puncte desemnat câştigător al lucrării acelaşi Mircea Ungureanu, reţinut nu demult de procurori pentru evaziune şi spălare de bani. Alţi bani spălaţi, nu cei de la UPU Slatina, deşi raportul Curţii de Conturi se află pe masa procurorilor.

Dar până la rechizitoriu banii încasaţi nelegal de executant-asociere de firme SC Roxana Miranliv SRL (partea de constructii, n.a.) si SC C & D Best Design Concept SRL (proiectare) sunt consemnaţi de auditori urmare a verificărilor efectuate la unitatea spitalicească în ianuarie 2016.

Cum de la cap se împute peştele, încă de la început valoarea estimată a contractului de lucrări s-a stabilit  fără să se ţină seama de faptul că preţurile care stau la baza estimării trebuie să corespundă realității din piață şi să fie justificate din punct de vedere al sursei care a stat la baza alegerii lor. Nu doar că Pisicu n-a executat lucrările pe care ordonatorul principal de credite(CJ Olt- reş. Paul Stănescu) le-a acceptat la plată, dar începând de la materiale înscrise în situațiile de plată şi până la categoriile de lucrări efectuate preţurile au fost supraevaluate raportat la nivelul pieţei. 131.000 au fost plăți nelegale ca urmare a decontării unor categorii de lucrări la preţuri supraevaluate faţă de preţurile practicate pe piață de furnizorii de materiale şi 573.000 plăți nelegale reprezentând contravaloare materiale înscrise în situațiile de plată la preţuri supraevaluate.

„Infractorii şi favorizatorul lor”(n.n.declaraţia îi aparţine celui din urmă pe numele său Iordache, fost manager) nu s-au uitat la bani(n.n. doar erau din bugetul publici nu din contul personal!!!) nici când a venit vorba de stabilirea valorii estimate a  serviciilor de proiectare (n.n.obiect „Întocmirea proiectului tehnic (faza PT + DE) și expertiza tehnică aferentă, în scopul reabilitării și modernizării spațiului actual al UPU, precum şi spațiile ce nu aparțin de UPU, dar sunt amplasate la parterul Blocului central”). Bineînţeles că nu s-a făcut printr-o analiză de piață pentru identificarea prețurilor practicate în mod curent pentru aceste servicii, iar la Nota justificativă privind stabilirea valorii estimate nu este anexată nicio calculație sau fundamentare din care să rezulte că valoarea estimată a fost stabilită pe baza calculării şi însumării tuturor sumelor plătibile pentru îndeplinirea contractului respectiv, ori a onorariilor.

Şi, cum la Primăria Slatina, de mai bine de şase ani s-a demonstrat că cei mai mulţi bani se sifonează prin panseluţe, nici măcar jardinierele plantate în curtea Spitalului Judeţean Slatina(n.n.poartă acces nr. 1 şi poartă acces nr. 2) n-au scăpat de… „vămuire”. 123. 000 lei au constatat auditorii Curţii de Conturi că au fost plătiţi nelegal pentru achiziţia de plante florale în jardiniere sau vase decorative la preţuri supraevaluate.

Acestea sunt  doar o parte din abaterile constatate la Spitalul Judeţean Slatina(n.n. întinderea prejudiciului urmează a fi stabilit!!!). Aceasta este în linii mari marea reformă(dotare, modernizare, reabilitare, extindere), „pariul vieţii” lui Paul Stănescu, „prioritatea numărul 1” a lui Oprescu şi „unitatea la standarde europene” anunţată de Iordache. Jaful se cunoaşte! Cine sunt infractorii şi cine favorizatorii rămâne să aflăm de la procurori.

Print

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!
CONTESTATARII LEGII GRAŢIERII SUNT ŞI PSD-IŞTI! BĂRBULESCU E CHIAR VICEPREŞEDINTE LA OLT!

Guvernul lui Dragnea, în deosebi Ministrul Justiției, a eşuat în încercările de a convinge opinia publică de "buna intenţie" pe...

Închide