Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

MAMA OMIDA SAU CUM NE IA FELICIA MAN PE TOŢI DE PROŞTI!

15. ianuarie. 2017

În octombrie 2016, la nivelul judeţului Olt au fost scoase la concurs 169 posturi de director, dintre care s-ocupat 97, şi 38 de director-adjunct, ocupându-se prin concurs 17. Pentru celelalte posturi, la începutul lunii ianuarie au fost numiţiţi cu detaşare profesori aleşi DEMOCRATIC(n.n. s-a garantat la acel moment)de colegii din cancelarie.

Dar ce să vezi, ghinion, la doar câteva zile după ce au primit şi acceptat votul de încredere al colegilor, mare parte din noii directori cu detaşare s-au răzgândit. Explicaţia oficială, pentru că era nevoie să se creioneze una care să ţină la opinia publică, este aceea că sunt… „depăşiţi de resonsabilităţile prea mari pe care le presupune această funcţie„.  Nu doar că sunt voci care spun că încă de la afişarea rezultatelor picaţii erau încrezători că „le va fi bine în continuare” chiar dacă nu au promovat concursul(n.n. „o formalitate pentru proşti”), dar însăşi şefa de la ISJ recunoaşte că „aveam informaţii de la momentul la care i-am numit că vor demisiona” Şi totuşi, cu bagaj de informaţii la purtător, valul de demisii(n.n. de ordinul zecilor, deci un fenomen nu caz izolat!!!) n-a fost… anticipat. Păi cum aşa doamna general? Ori suntem informaţi, ori ne ia valul prin surprindere?! Ne ia şi calul?

Dar Felicia Man nu se limitează doar la a ne lua de proşti. Chiar ne şi crede proşti. Cum altfel se poate explica faptul că în vreme ce noii directori îşi scriu de zor demisiile,  pe margine îşi freacă victorioşi mâinile şi se pregătesc să-şi reintre în drepturi foştii, cei care nu doar că  au dat dovadă de „profesionalism maxim” picând examenul din octombrie, dar s-au arătat încrezători în… viitorul lor de directori.  Modelul numirii fără concurs a foştilor directori, bineînţeles agreaţi de conducere, a fost perfectat la Spitalul Judeţean Slatina cu Iordache în rolul numitului cu repetir şi Stănescu, respectiv Oprescu, semnatarii deciziilor. Normal, cu întreruperea(n.n. câteva zile) pe care o cere legea. „Bineînţeles că nu au fost de formă, nu se vor produce schimbări în toate şcolile. Sunt şi directori numiţi care nu se gândesc să demisioneze„, garantează Man pentru Adevărul. Bineînţeles că explicaiile încă generalului sunt credibile pentru cei care au timp de pierdut sau vor să fie minţiţi frumos. Pentru restu′ se impune ca liderii PSD Olt să facă un bine învăţământului oltean! Să dea curs, dacă nu cadrelor didactice care fac eforturi uriaşe să nu îşi expună încă public nemulţumirile, măcar solicitării venită încă din vară îndeosebi din partea primarilor nemulţumiţi de modul cum a înţeles Felicia Man să acţioneze ca… „general”. Şi dacă doamna tot aspiră la o avansare în minister(n.n. pe listă a fost poziţia 5!) şi partidu′ o susţine(n.n. zic nişte unii) păi atunci să fie avansare! Să salvăm învăţământul local!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!