Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ÎNDRĂZNEŞTE SĂ CREZI: REVELIONUL 2017- O MASCARADĂ! GARANEAZĂ EMIL MOŢ!

14. decembrie. 2016

«Prin cultură se urmăreşte dezvoltarea unor calităţi umane şi explorarea orizonturilor.Activitatea culturală este dinamică şi flexibilă în acelaşi timp, iar cultura stimulează idealul fiinţei umane exprimat prin „a fi şi a deveni”».  Emoţionat dar mai ales grăitor, parcă prea grăitor, referatul de necesitate care a stat la baza HCL privind organizarea Revelionului 2017.

O mascaradă de 182.500 lei. Cu sau fără TVA, în funcţie de interpretare pentru că în documentaţia de atribuire- Fişa de date(punctul II.2.1)- valoarea contractului este de 182.500 LEI fără TVA, în timp ce în anunţul publicat în SEAP, valoarea totală este în cuantum de 182.500 lei. Îşi alege preţul corect fie reprezentantul care semnează contractul din partea Primăriei Slatina, fie câştigătorul binecunoscut. Se ştie… turcul plăteşte: «fondurile, în valoare aproximativă de 182.500 LEI fără TVA vor fi asigurate din bugetul local» (n.n.referat de necesitate).

Aşadar, miroase a afacere începând de la preţul contractului şi se continuă în data de 26.10.2016, când Primăria Slatina demarează prima procedură de atribuire pentru contractul de achiziţie publică având ca obiect „Organizare Revelion 2017 în Municipiul Slatina, judeţul Olt”. Cu dedicaţie, destinaţie clară ce reiese nu din speculaţii sau bârfe ci din documentele pe care Primăria Slatina le-a asumat. Primăria Slatina nu s-a arătat interesată în criterii despre situaţia economică şi financiară care sunt necesare şi adecvate pentru a se asigura că operatorii economici dispun de capacitatea economică şi financiară necesară pentru a executa contractul de achiziţie publică. În caietul de sarcini – obiectivul general- se precizează că „pe scenă vor urca Irina Rimeş, Alex Velea şi trupa Alutus”.

Iată cum, din start autoritatea contractată ştabileşte ce artişti trebuie să contracteze firmele care participă la licitaţie. Fără nici cea mai mică suspiciune rezonabilă de coincidenţă, cu doar o lună înainte ca Primăria Slatina să lanseze procedura de atribuire a contractului în cauză, SC ART STAR SOUND MASTER SRL, firma administrată de nimeni altul decât celebrul văr Robert Băsescu, încheie contract cu cei doi artişti. Chiar impresarii acestora sunt cei care au confirmat că „încă de acum 1 lună aceştia au angajamente luate pentru mun. Slatina în seara de 31.12.2016.” Deci, ce avea Băsescu în contract, a trecut şi Primăria Slatina în caietul de sarcină!

Urmare a unei notificări prealabile formulată de una din societăţile înscrise la licitaţie în care se arată că « documentaţia de atribuire pentru contractul de achiziţie publică având ca obiect „Organizare Revelion 2017 în Municipiul Slatina, judeţul Olt” este un document redactat cu încălcarea principiilor prevăzute de art.2 alin.2 din Legea nr.98/2016», reprezentanţii Primăriei Slatina anulează procedura. La începutul lunii noiembrie, administraţia locală elaborează un nou caiet de sarcini. Aceeaşi Mărie, cu mici detalii la pălărie. Deşi s-a anulat procedura de atribuire iniţială şi apoi s-a demarat una nouă, nu s-au înlăturat aspectele care îngrădeau dreptul de participare la această procedură şi altor firme decât cea… predestinată. La art.1.5 din cel de-al doilea caiet de sarcini, sunt adăugate pe lângă numele celor doi artişti cu care firma lui Băsescu avea deja încheiat contract, alţi şaşe artişti. Limpede că noile condiţii, ca şi cele din primul caiet de sarcini, erau imposibil de îndeplinit de către toti ofertanţii, cu exceptia societăţii care deia le îndeplinea cu 1 lună înainte de publicarea anunţului în SEAP. Nu doar că ceilalţi artişti nou adăugaţi aveau deja la data de 04.11.2016 (n.n. când noua documentaţie a fost urcată pe SEAP) stabilite angajamente pentru noaptea de 31 decembrie (n.n.lucru binecunoscut între organizatorii de astfel de evenimente) dar, ca să nu apară vreo surpriză neplăcută care să strice jocurile, aceeaşi autoritate contractantă stabileşte CLAR „criteriile de atribuire”.

Astfel 40% din punctajul total se acordă ofertantului cu preţul cel mai mic, iar 40% îl reprezintă… calitate. Şi calitatea o impune tot Primăria Slatina, care cotează cei opt artişti cu un anumit număr de puncte. Bineînţeles că punctajul cel mai mare îl întrunesc fix artiştii contractaţi de SC ART STAR SOUND MASTER SRL- 19 puncte (n.n.Irina Rimes-10 puncte şi Alex Velea- 9 puncte). Cum era previzibil, contestaţile au ajuns la CNSC. Şi nu a fost contestată o firmă anume aşa cum a lăsat dar mai ales a vrut primarul Moţ să convingă opinia publică, ci a fost contestată documentaţia întocmită de Primăria Slatina.

Acesta este motivul pentru care slătinenii nu vor putea să se bucure de Revelionul în aer liber pe care tot ei îl plătesc, Primăria Slatina prin primarul Moţ fiind doar organizator. Dacă nu e Băsescu, nu e Revelion! Poate primarul s-a inspirat de la predecesori, poate l-au convins slătinenii, când după ce patru ani a tăcut bine în Parlament ca deputat de Slatina i-au dat în iunie mandat de primar, că pot fi uşor minţiţi, dar mai ales că le place să vireze banii lor în conturile firmelor de casă. Nu trebuie însă uitat un lucru: Hoţii şi şmecherii clamaţi în 2004 au ajuns în arest în 2015… Asta e, ăștia suntem…

 

 

 

 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!