Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SUSPICIUNI REZONABILE- URMĂRIRE PENALĂ PENTRU FALS INTELECTUAL LA COTEANA!

06. noiembrie. 2016

În aprilie 2016 procurorii din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au început urmărirea penală cu privire la faptă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals intelectual,uz de fals şi falsificarea documentelor şi evidențelor electorale la Primăria Coteana. Dosarul priveşte cele peste 100 vize de flotant eliberate la nivelul localităţii. Deşi „suspiciunile rezonabile” existau încă dinainte de alegerile din iunie, flotanţii au impus totuşi primarul la Coteana, la o diferenţă de doar 5 voturi. Reamintim că inclusiv asupra modului în care s-au desfăşuat alegerile au existat aceleaşi suspiciuni rezonabile de fraudă, întărite şi de  modul cum preşedinta secţiei de vot, fiica uneia din angajatele Primăriei Coteana, a plecat cu sacii cu buletinele de vot. Pentru acest lucru a dat explicaţii în faţa oamenilor legii, cum de altfel au procedat şi alţi salariaţi în dosarul vizelor.

Cele două dosare aflate pe masa procurorilor reprezintă dincolo de toate, un act de dreptate pentru sutele de oameni care două zile la rând au scandat pe străzile localităţii nu neapărat împotriva rezultatului alegerilor cât mai ales împotriva faptului că soarta lor a fost decisă de persoane din alte localităţi făcute „flotanţi” peste noapte.  În ceea ce priveşte actualul primar, nu doar instituţia în fruntea căreia l-au pus flotanţii(n.n. deci nu de coteneni!!!)este în vizorul oamenilor legii, ci şi Vasile. În noiembrie 2015 Costea a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, dosarul său aflându-se în prezent pe rolul ICCJ. În mandatul de viceprimar, acelaşi Vasile, sub semnătură, pe propria răspundere, a atribuit trei contracte de lucrări firmei deţinute de fratele său. Mai mult, în aceeaşi perioadă pare că a descoperit metoda minune prin care într-un an de zile, din nimic să faci bici şi să pocnească nişte credite de zeci de mii de euro. Cu un singur venit, puţin peste 1600 lei în 2014 şi 2000 în 2015, asemeni Samanthei a reuşit să achite în mai puţin de un an toate creditele contractate ce însumau cca 11 mii euro.

Aşadar foarte multe suspiciuni rezonabile pe care procurorii trebuie să le… elucideze. Pentru că cercetările continuă: «Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina,  supraveghează desfăşurarea urmăririi penale într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual prev. de art. 321 alin.1 C.pen.»

PS. Rămâne doar de sperat că cercetările nu se vor finaliza la fel de greu cum vin şi răspunsurile de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!