Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV CERE PROCES FĂRĂ PRESĂ! CONCRET! N-A SCĂPAT NICI PROCURORUL DNA DĂNUŢ VOLINTIRU!

26. octombrie. 2016

MERGEM ÎNAINTE! Vâlcov cu dosarele în care trebuie să dea socoteală pentru jaful din Primăria Slatina, pentru şpaga încasată din contractele atribuite, pentru firmele de casă, hotel, linguri, tablouri şi multe altele. La fel şi noi! Consemnăm în continuare cum am procedat şi în vremurile în care „Zeus” se credea invincibil, consemnări care azi sunt confirmate de rechizitoriile DNA! Intimidările nu au ţinut! DOVEDIT! Nu ţin nici de acum înainte dar e dreptul lor, inculpaţi, şpăgari, pulfrici şi denunţători să încerce, chiar să spere şi să acţioneze în consecinţă.

La primul teren pe fond apărătorii inculpatului judecat de luare de mită au solicitat să scoată presa din sală. Procesul e public, aşadar am consemnat declaraţiile martorilor, cu ghilimele de rigoare(n.n. zice la deontologie!). N-a ţinut la primul termen, au încercat şi la al doilea. Documentat, bineînţeles cu print fix de pe site-ul CONCRET ÎN OLT(n.n. declaraţiile au fost consemnate în mai multe publicaţii locale dar acesta e doar un… detaliu!!!), apărătorii lui Vâlcov au cerut ca procesul să nu mai fie public întrucât „declaraţiile martorilor audiaţi la termenul trecut au fost consemnate cu ghilimele de site-ul Concret în Olt şi de un ziar central, sunt citite şi de alţi martori şi poate influenţa buna desfăşurare a procesului penal”. Procurorul DNA s-a opus cererii apărării, iar instanţa a respins solicitarea: procesul este unul public, oricine poate participa, începând de la reprezentanţii presei dar mai ales cetăţenii  Slatinei care au plătit prin taxe şi impozite contractele din care a cerut Vâlcov şpaga! Până la urmă, dacă inculpatul a avut martori la căratul şpăgii de ce nu ar avea asistenţă şi la judecată?!

Şi dacă presa e incomodă, nici procurorul care a instrumentat dosarul aflat azi pe rolul Tribunalului Olt, fostul adjunct al secției de combatere a corupției din DNA, nu a scăpat netaxat. Pentru că, spune apărarea, la dosarul cauzei există o declaraţie a denunţătorului Păduraru nesemnată de procurorul Volintiru(n.n. vreo suspiciune rezonabilă?!).

Avocat apărare: Cine v-a luat declaraţia din 22 septembrie 2015?

Sorin Păduraru: Domnul procuror(n.n. Volintiru Dănuţ)

Avocat apărare: Întreb pentru că nu e semnată de organul de cercetare, nu ştiu dacă de domnul procuror…

Judecător: Alte întrebări?

Avocat apărare: Nu pot să-l întreb pe martor…, nu are de unde să ştie el de ce nu a fost semnată declaraţia…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!