Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Naşii Bărbulescu l-au denunţat pe Vâlcov. Finul Necula a încasat pe semnătura lui Prina!

03. aprilie. 2016

646x404 (1)Mai e mult până departe. Cum consemnam în ediţiile trecute iţele GRUPULUI sunt departe de a fi fost desfăcute definitiv de procurori. În referatele DNA, cu privire la activitatea infracţională pe care există suspiciunea rezonabilă că a desfăşurat-o Vâlcov împreună cu pulifricii şi denunţătorii, nu a apărut deocamdată, în nici o împrejurare, numele unei firme cu mare, foarte mare lipici la banul public, contracte cu multe zerouri, obţinute fie prin participare directă la licitaţii, fie băgată în joc ulterior prin bine cunoscutele acte adiţionale.

Este vorba de societatea finului deputatului denunţător Bărbulescu, SC Olt Proiect SRL, deloc străină publicului slătinean, cum de altfel deloc străină nici de lucrările atribuite de Primăria Slatina, nici de Compania de Apă Olt(n.n.în asociere cu SC Hidroserv SA Slatina-Contractul nr. 6982/21.05.2012  câştigat de consorţiul format din SC Hidroserv SA Slatina- SC Olt Proiect- SC Bazaltul SRL). 

SC Olt Proiect SRL- parte în contract, semnalată în raportul Cuţii de Conturi via DNA

Cel de-al doilea dosar în care Vâlcov a fost trimis în judecată(n.n. Tribunalul Olt), vizează şpaga primită de  acesta de la SC Plus Confort pentru contractul privind elaborarea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din Slatina, având o valoare de 24.833.258 de lei fără TVA.

S.C. PLUS CONFORT S.R.L.(liderul asocierii), S.C. ACETI S.R.L., S.C. SERENA S.A., S.C. CAFMIN S.R.L. urmau să se ocupe de lucrări iar S.C. KXL S.R.L era responsabilă cu proiectarea.  Numai că, aşa cum spuneam mai sus, actele adiţionale fac toţi banii!

Pe parcursul procedurii de atribuire a contractului liderul asocierii declară pe proprie răspundere „sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice că nu există nici un subcontractant declarat„. Mai mult chiar în anexa la oferta financiară, SC Plus Confort declară că valoarea maximă a lucrărilor executate de subcontractant este 0!

12919006_1068260706578695_299618929_nÎnsă, la încheierea acordului cadru de lucrări, din neant, apare o clauză de subcontractre. Deloc întâmplător! Să circule banii, să se adune gaşca!!!

Şi-au curs contractele subsecvente.  La semnătură… SC Olt Proiect SRL. Pentru 5 dintre acestea, încheiate în perioada 2011-2014, proiectele tehnice aferente investiţiilor au fost executate de către SC Olt Proiect societate care nu făcea partea din asocierea având ca lider SC Plus Confort SRL.

Autorizaţiile de construire (n.n. în care este menţionată ca entitate care a întocmit documentaţia tehnică firma finului Necula) au fost semnate de Prina în calitate de primar sau împuternicit, care astfel „a acceptat în mod nelegal încredinţarea directă a serviciilor de proiectare unui operator neparticipant în procedura de atribuire a acordului cadru, în condiţiie în care aceste servicii trebuiau executate de SC KXL SRL” cum rezultă din raportul Curţii de Conturi, ajuns azi pe masa procurorilor.

Ramba a dat şpaga, a depus şi denunţul. Finul Necula deocamdată doar a încasat 1.470.230,6.7 lei. Denunţ au mai formulat şi naşii Andra şi Daniel Bărbulescu.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!