Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PARIUL VIEȚII LUI STĂNESCU, PE MASA DNA! LA SPITAL ÎNFLOREȘTE MUCEGAIUL!

10. martie. 2016

11880864_899984350080439_1460016971_n12.10.2011 în sala CJ Olt, Stănescu Paul  și Vâlcov Darius Bogdan parafau protocolul care, sub masca mult trâmbițată a reformei Spitalului Județean Slatina, avea să-i aducă împreună la ciolan, sub aceeași umbrelă pesedistă, în Anul Victoriei 2012.

Un protocol ilegal, făcut pe genunchi, pentru imagine dar mai ales pentru constructori, ZERO pentru pacienți Un protocol care se referea la asocierea celor două entități pentru finanțarea cheltuielilor de administrare și funcționare a spitalului. Asocierea a fost aprobată prin HCL nr.84⁄20.04.2011 iar protocolul a fost aprobat prin HCL nr. 240⁄12.10.2011.

Acesta a fost documentul prezentat opiniei publice în care se făcea referire doar la finanțarea cheltuielilor de administrare și funcționare. Însă nu aceasta era ″reforma″ gândită de cei doi parteneri. Nu prin acest protocol puteau încasa bani pe lucrări firmele de casă.

Așa că a venit soluția, una care nu a mai fost făcută publică ci doar strecurat un proiect de hotărâre pe sub nasul aparatului de vot din CL Slatina și banii au început să curgă. Prin HCL nr. 265⁄8.11.2011 s-a aprobat modificarea protocolului, încheindu-se un altul în 7.11.2011 fiind extinsă finanțarea și la CHELTUIELI DE DEZVOLTARE a Spitalului Județean de Urgență Slatina.  La momentul semnării protocolului am tras un semnal de alarmă cu privire la nelegalitatea acestei asocieri și la interesele ascunse. Mai mult, în primă fază, chiar prefectul de Olt de la acea vreme, Leonid Moisiu(n.n. azi revenit ca salariat în Primăria Slatina) a respins proiectul de hotărâre al CL Slatina care viza acest protocol(2011- http://www.concretinolt.ro/actualitate/protocol-zero/   ⁄⁄ http://www.concretinolt.ro/actualitate/protocolul-dintre-valcov-si-stanescu-illegal/). Dar, au mers mai departe atât primarul cât și președintele, pe principiul unde-i lege, dacă tocmeală nu e… nimic nu e! Astfel, Primăria Slatina a transferat în perioada 2011-2013 din bugetul local direct în conturile SJU Slatina umătoarele sume:

  • anul 2011- 419.494,47 lei
  • anul 2012  498.155,41 lei
  • anul 2013 – 340.918,00 lei

În cei trei ani, cu dedicație de la tandemul Vâlcov-Prina, au intrat în conturile unității spitalicești(n.n. manager Nicu Vladu, ulterior Andrei Iordache)  1.258.567,88 lei. 12804259_1046617145409718_1491051397_nLa mai bine de patru ani de la semnarea acestui protocol inspectorii Curții de Conturi au văzut NELEGALITATEA! Au consemnat-o și-au transmis-o mai departe. De la intrarea spitalului pe mâini bune( click http://www.concretinolt.ro/actualitate/denuntatorii-andra-si-daniel-barbulescu-urmariti-penal/ ) până la ultimele sume virate de Primăria Slatina, inclusiv în anul 2014- 1.437.932,90 lei, documentele au ajuns pe masa procurorilor. Aceiași care i-au reținut în martie 2015 pe  fostul ministru și fostul primar al Slatinei și care au cerut redeschiderea urmăririi penale pentru Stănescu.

«Alocarea acestor sume s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale, deoarece au fost destinate finanțării cheltuielilor de administrare, funcționare și dezvoltare a unei unități sanitare deținută de CJ Olt, fiind efectuate cheltuieli de reparații curente și de investiții pentru un imobil care nu se afla în patrimoniul UATM Slatina»,raportează Curtea de Conturi.  

Potrivit inspectorilor, la suma nerambursabilă virată nelegal către SJU Slatina se adaugă majorările de întârziere aferente, calculate pentru perioada de când s-au efectuat plățile și până se vor recupera sumele!

Oare când și mai ales de unde se vor recupera acești bani: de la Vâlcov și Prina care au semnat, de la constructorii care au încasat sau din nou, tot de la pacientul care-și cumpără medicamente singur și  se luptă în continuare cu mucegaiul și mizeria din saloanele acestui spital pe care Vâlcov îl făcea european și Stănescu îl manageria cu un neamț?

Spitalul Slatina a fost pariul vieții lui Stănescu! L-a pierdut cu succes! Vâlcov și Prina se întâlnesc pe holurile DNA!

P.S.  Parte din ,,reformă,, a fost și interzicerea parcării salariaților în curtea spitalului dar și umilințele medicilor din SJU Slatina. Cu siguranță nu a uitat dr. Renică Diaconescu sau dr. Brătoi cum, cu mână liberă de la Stănescu, fostul primar Vâlcov, azi inculpat, le-a călcat în picioare imaginea de profesioniști, numindu-i hoți și măcelari. Dacă au făcut-o… le reîmprospătăm memoria: ,, dr. Brătoi  este o frustrată pentru că fiul său nu a intrat în cursa pentru primărie”,  dr. Renică Diaconescu ,,şi el frustrat pentru că l-am bătut atunci când a candidat împotriva mea”, dr. Simionescu pentru că nu am vrut să-i eliberez o autorizaţie pentru clinica privată, pe care face să prospere de pe urma pacienţilor din spital, care vin doar în trecere şi apoi sunt trimişi la cabinetul privat de fina sa, angajată în secţie la Simionescu şi ultimul dar nu cea din urmă după cum el însuşi ameninţa, dr. Popa, frustrată pentru că am depistat-o în timpul controlului că folosea ilegal un aparat adus de o firmă privată, tăia pacienţilor chitanţe pe acea firmă iar banii îi făceau jumate, nici un leu nu intra în spital”. De la administratorul legal, CJ Olt n-a veni nici o reacție, iar Iordache, manager la acel moment.. a dat cu dexu′ pe sticlă(„Dacă nu stau două ore la serviciu şi sunt plătiţi… în DEX asta înseamnă într-adevăr furt!”).

Ana Maria Cojocaru

 

 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!