Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

2015- DNA A DAT IAMA ÎN GRUPUL INFRACȚIONAL DE LA OLT ⁄ 2016- MERGEM MAI DEPARTE!

05. ianuarie. 2016

untitled.psd⁄Anul 2015 va rămâne, fără doar și poate unul de referință în istoria județului. A fost anul în care procurorii DNA au început destructurarea GRUPULUI INFRACȚIONAL ORGANIZAT.  În martie a fost încătușat liderul, apoi complicii și pulifricii au început să cadă ca piesele de Domino. La început a fost o șpagă, apoi au urmat denunțurile și toate faptele de corupție săvârșite în ultimii 10 ani au început să iasă la lumină. Și totuși e abia începutul!

VÂLCOV DARIUS BOGDAN, primar, senator și ministru, reținut, arestat și trimis în judecată pentru înfracţiunea de luare de mită(3 cauze) și infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

 STĂNESCU PAUL, președinte al Consiliului Județean Olt este urmărit penal pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice și conflict de interese.

 OPRESCU MARIUS, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt a fost pus sub urmărire penală pentru două infracțiuni- evaziune fiscală, spălare de bani. În dulap mai are doi scheleți- ucidere din culpă- dosar trimis în judecată, și un altul disjuns, aflat încă în cercetare.

PRINA MINEL FLORIN, administrator public, viceprimar și primar, mâna dreaptă a lui Vâlcov trimis în judecată pentru  complicitate la șpăgi, trafic de influență urmărit penal pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Lor li se alătură pulifricii și complicii. Lista este lungă. Multe sunt și dosarele.

Din lotul celor pentru care DNA a solicitat Tribunalului Olt redeschiderea urmăririi penal pentru fapte de corupție, alături de Vâlcov, Stănescu, Oprescu și Prina se află și BĂRBULESCU ANDRA(denuțătoare alături de soțul deputat în Dosarul vÂLCOV I- șpaga de la Berna) pentru  infracţiunea de evaziune fiscală și spălare de bani,  ŞERBAN LAURENŢIU ADRIAN pentru  dare de mită, RAMBA ANDREI OVIDIU pentru infracţiunea de dare de mită,  evaziune fiscală și spălare de bani. Trimis în judecată într-un dosar și urmărit penal în alte dosare pentru dare de mită TOMESCU CONSTANTIN– SC Cafmin SRL. Directorul de la CAO, LANGA BOGDAN GRAŢIAN– vărul lui Vâlov a fost pus și el sub urmărire penală pentru dare de mită.

Și acțiunile procurorilor merg mai departe, astfel că solicitarea înaintată Tribunalului Olt privind redeschiderea urmăririi penale pentru fape de corupție privind inculpații BĂLĂȘESCU ION DAN, BĂRBULESCU IONUȚ DANIEL, BOBEȘ CONSTANTIN ȘI BOBEȘ ALEXANDRU MARIN  a fost admisă de judecători.  Să nu uităm nici de cărătorii de șpagă, șoferul lui Vâlcov, ȘUȘALĂ LUCIAN și fostul prefect de Olt, ROTEA CĂTĂLIN, autointitulatul om de afaceri PĂDURARU SORIN- SC Condor Păduraru și restul pulifricilor puși de Vâlov să-i conducă, în acte, afacerile. În fapt, avea… CINE SĂ GÂNDEASCĂ PENTRU EI!

Așadar buboiul s-a spart! Putregaiul e mare, la fel cum a fost și jaful!

Și pentru asta, MERGEM MAI DEPARTE ȘI-N 2016!

PS. 2016 este an electoral, moment prielnic pentru ca GRUPUL să se… reorganizeze în jurul banului public!

Ana Maria Cojocaru

 

Print

One thought on “2015- DNA A DAT IAMA ÎN GRUPUL INFRACȚIONAL DE LA OLT ⁄ 2016- MERGEM MAI DEPARTE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!